Voor 16u besteld, vandaag verzonden.  Uit voorraad geleverd!   Gratis verzending
Tips om je oorpiercing te stretchen - Charme Bijoux
10 maart 2024

Tips om je oorpiercing te stretchen

Het stretchen van een oorpiercing is een proces waarbij de diameter van de piercing geleidelijk wordt vergroot om grotere sieraden te kunnen dragen.
Voordat je begint met het stretchen van je oor is het goed om te weten dat er diverse afmetingen en vormen van oren bestaan. Zo heeft de één oorlellen die meer aan het gelaat vast zitten, en heeft de ánder oorlellen die wat losser van het gelaat zitten. In het laatste geval gaat het stretchen meestal wat makkelijker en is het vaak mogelijk om een diameter van 30 mm te bereiken. Heb je oorlellen die erg dicht tegen het gezicht aan zitten, dan is de kans groot dat je niet verder komt dan een diameter van 12 mm. Het is erg van belang waar het gaatje van je oorbel gezet is als je deze wilt stretchen. Het gaatje moet net iets boven het midden van je oorlel zitten als je van plan bent de grootste maten te bereiken.

Het is belangrijk om dit proces zorgvuldig en geduldig uit te voeren om het risico op complicaties, zoals scheuren of littekens, te minimaliseren. Hier zijn enkele tips om je oorpiercing veilig en effectief te stretchen:

 Wees geduldig. De beste manier om te beginnen met stretchen is door kleine stappen te nemen naar grotere maten zodat je zeker weet dat je niet te snel gaat. Je begint dan met 1,2 mm en rekt dit gaatje geleidelijk op naar 1,6 mm, 2,5 mm, 3 mm etc. Het dragen van zwaardere piercings en hangers helpen het stretch-proces te versnellen. Zolang je geduldig bent, geleidelijk over gaat naar grotere maten, en minimaal twee weken bij de zelfde maat blijft zal je oor aanzienlijk sneller en mooier genezen.
 Wacht tot je piercing volledig genezen is. Begin niet met stretchen totdat je piercing volledig genezen is. Dit kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de genezingssnelheid van je lichaam en de locatie van de piercing.
 Kies de juiste sieraden. Gebruik voor het stretchen van je piercing alleen speciaal ontworpen stretchers of tapers. Zij hebben een geleidelijk toenemende diameter.
 Reinig je piercing. Voordat je begint met stretchen, reinig je de piercing grondig met een zoutoplossing of een ander geschikt reinigingsmiddel om bacteriën te verwijderen en infecties te voorkomen.
 Begin met een kleine maat. Start altijd met een stretcher die slechts iets groter is dan de huidige maat van je piercing. Forceer geen stretcher die te groot is voor je piercing, omdat dit pijn, scheuren of andere complicaties kan veroorzaken.
 Gebruik een glijmiddel of jojoba olie. Breng een klein beetje glijmiddel op waterbasis of jojoba olie aan op de stretcher voordat je begint met het inbrengen. Dit helpt wrijving te verminderen en maakt het proces soepeler en comfortabeler.
 Strek de piercing voorzichtig. Breng de stretcher langzaam en voorzichtig in je piercing. Stop als je weerstand voelt en forceer het niet. Neem de tijd en laat je lichaam wennen aan de stretch.
 Wacht voordat je verder gaat. Laat de stretcher enkele dagen tot een week in je piercing zitten voordat je probeert verder te gaan naar een grotere maat. Dit geeft je lichaam de tijd om te herstellen en zich aan te passen aan de nieuwe grootte.
 Luister naar je lichaam. Let goed op eventuele pijn, ongemak of bloedingen tijdens het stretchen. Als je iets ongewoons opmerkt, stop dan meteen en geef je piercing de tijd om te genezen voordat je verder gaat.
 Houd de piercing schoon. Blijf je piercing regelmatig reinigen met een zoutoplossing of een ander geschikt reinigingsmiddel, vooral tijdens het stretchen. Dit helpt infecties te voorkomen en bevordert een snel herstel.
 Gebruik geen kracht. Forceer nooit een stretcher door je piercing als het niet soepel gaat. Dit kan schade veroorzaken aan de piercing en het omringende weefsel. Als het stretchen te pijnlijk is, stop dan en probeer het later opnieuw.
 Blijf gehydrateerd. Drink voldoende water om je lichaam gehydrateerd te houden tijdens het stretchen. Hydratatie helpt bij het bevorderen van een gezonde genezing en vermindert de kans op complicaties.
 Raadpleeg een professional indien nodig: Als je twijfelt over het stretchen van je piercing of als je complicaties ervaart, raadpleeg dan een professionele piercer of een arts voor advies en begeleiding,
 Bij het correct stretchen van je oor komt er meestal geen bloed vrij. Hierbij is het erg belangrijk dat je goed oplet, naar je lichaam luistert en geduldig blijft. Vaak kan een piercing-gaatje nog dicht groeien als je deze niet verder oprekt dan 8 mm, maar dit hangt er echt vanaf of het stretch-proces goed is verlopen en dat het gaatje dus niet geforceerd is.
 Babyolie of andere natuurlijke oliën kunnen helpen tegen onaangename geurtjes, maar het stretchen zelf kun je het best doen met Betadine zalf. Betadine maakt de huid glad en soepel terwijl het tegelijkertijd desinfecteert. Ook kun je kiezen voor True Jelly, een gel die speciaal ontwikkeld is voor het stretchen van piercing-gaatjes.
 Het beste moment om te stretchen is vlak na het douchen, wanneer je huid soepel en schoon is. Masseer de huid voor het stretchen een paar minuten per oor zodat deze extra soepel zijn tijdens het oprekken van je gaatje.
 Stretch nooit met vieze handen en probeer het sieraad tussentijds zo min mogelijk aan te raken.
 Let goed op dat het sieraad dat goed schoon is en desinfecteer deze indien nodig met alcohol of een ander soort desinfectant. Sieraden en stretchers van acryl kun je beter schoonmaken met een desinfecterende zeep aangezien dit materiaal gevoelig is voor alcohol.
 Met acryl spiralen en expanders gaat stretchen wel erg goed omdat je dan langzaam kunt draaien en kunt stoppen voordat het pijn begint te doen.
 Controleer altijd of een sieraad glad aanvoelt en dus geen naden, barstjes of scheurtjes vertoont. Een goede piercing hoort comfortabel in het oor te zitten.
 Veel mensen vragen zich af tot welke maat ze kunnen stretchen. Dit verschilt echter per persoon. Wanneer er minder dan 2 mm tussen de binnenrand van je piercing-gaatje en de buitenrand van je oorlel zit is het niet aan te raden om verder te stretchen. Dit is té riskant en kan er voor zorgen dat je oorlel uitscheurt of dat je een blow out krijgt.
 Wanneer je een blow out hebt of je oor begint te bloeden, betekent dit dat je piercing-gaatje te snel gestretcht is. Ga dan zo snel mogelijk naar jouw piercing studio om er naar te laten kijken en vraag om advies.
 Licht jezelf goed in voordat je begint met het stretchen van je oor, ga indien nodig terug naar je piercing studio als je twijfels of vragen hebt. Het is begrijpelijk dat je zo snel mogelijk mooie tunnels en sieraden wilt dragen maar wees vooral geduldig. Wanneer je de professionele adviezen opvolgt zal het stretchen beslist lukken!

Door deze tips te volgen en voorzichtig te werk te gaan, kun je je oorpiercing veilig stretchen en genieten van grotere sieraden met minimale risico's op complicaties. Onthoud altijd dat de gezondheid en het welzijn van je piercing voorop staan, dus wees geduldig en zorgvuldig tijdens het hele proces.

reacties op “Tips om je oorpiercing te stretchen

Tips om je oorpiercing te stretchen

Door Roos op zondag 24 maart 2024 om 9:10

Handig deze tips!

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN