Voor 16u besteld, vandaag verstuurd     Gratis verzending binnen Nederland  
banner site

Oorbellen

 
  
 

 

Zilveren ( Zilverplated)producten die je dicht op je huid draagt, kunnen behoorlijk snel zwart worden. Iedere huid is anders en daardoor heeft iedere huid weer een ander effect op zilver. Als je huid een hogere zuurgraad heeft, zullen je zilveren sieraden ook eerder zwart en dof worden.

Dat noemen we oxidatie.

Wanneer zilver in aanraking komt met waterstofsulfide, een gas dat overal in de lucht voorkomt vindt die chemische reactie plaats en veroorzaakt een zwarte laagje op het zilver. Dat is geen ramp, want dat laagje kun je er ook weer afhalen.

Oxidatieproces tegengaan

Om dit proces zoveel mogelijk tegen te gaan.

Bewaar je zilver niet in de badkamer of in een andere vochtige omgeving. Je slaapkamer is een veel betere plek.

De belangrijkste tip is om je zilveren sieraden die je niet draagt, te bewaren in het originele doosje. De kans op beschadigingen is dan het kleinst. Als je namelijk al je sieraden in los in een la of juwelendoosje opbergt, kunnen ze beschadigen, krassen en in de knoop raken.

Schoonmaak tips

in een badje met lauw water, waarin je theelepel afwasmiddel en een theelepel zuiveringszout hebt toegevoegd. Na zo’n 5 à 10 minuten haal je het zilver uit het water en poets je het voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Op deze manier kun je ook tussen de ribbeltjes goed schoonborstelen. Daarna spoel je alles af. Natuurlijk wel even droogmaken met een schone doek. Je zult zien dat jouw zilveren spulletjes er weer als nieuw uit zien.

 

Chloor-en zout water kunnen de sieraden aantasten. Doe uw sieraden als laatst in, eerst aankleden, parfum en haarlak, dit omdat zilver kan reageren op deze stoffen.

 


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN